Knolselderij met Sinaasappel, Portakalli Kereviz

“Portakalli kereviz” combineert de aardse smaak van knolselderij met de zoete en citrusachtige tonen van sinaasappelsap, wat resulteert in een unieke en smaakvolle vegetarische optie.

Knolselderij is een van de belangrijkste groente van de mediterrane keuken. In de winter eten we ook vaak van dit gezonde en voedzame eten. Zeker met sinaasappelsap en wortels is het vitaminerijk voor de koude winter. Trouwens, ik heb gelezen dat het helpt tegen stress. In Turkije heeft de knolselderij veel liefhebbers. Ik ben ook een van hen.

Wat is knolselderij?

Knolselderij, ook wel bekend als selderijknol of knolbleekselderij, is een populaire wortelgewas groente in Turkije. Het is een wortelgewas dat behoort tot de familie van de selderijplanten. Knolselderij wordt vaak gebruikt in de Turkse keuken en is een veelzijdige groente. Het wordt gebruikt in soepen, stoofschotels, puree en salades. De knol heeft een milde, selderijachtige smaak en een stevige textuur.

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

25 minuten

Totale bereidingstijd

35 minuten

Categorie

Keuken

Turks

Porties

6

Calorieën

70 calorieën per portie

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 wortels
  • 200 ml. sinaasappelsap
  • 1/2 citroen
  • 1 ui
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel zout

Bereidingsinstructies

  1. Was en schil de knolselderij en snij hem in blokjes.
  2. Doe de citroensap erop dat de blokjes wit van kleur blijven.
  3. Snij de ui en wortels fijn. Bak ze in een pan met olie. Roerbak alles 5 minuten.
  4. Voeg nu de sinaasappelsap in de pan en laat het geheel 5 minuten koken.
  5. Doe de knolselderij blokjes, zout en 200 ml water in de pan. Kook de gerecht met de deksel op ongeveer 20 minuten totdat knolselderij en wortels gaar worden.
  6. Serveer het gerecht lauw of koud met je hoofdgerecht.

Afiyet olsun.