Wortelsalade met yoghurt knoflook dressing

Wortelsalade met yoghurt knoflook dressing

Deze wortel salade is een heerlijk bijgerecht bijvoorbeeld voor bij hamburgers, Köfte, of andere vleesgerechten. De yoghurt knoflook dressing geeft de salade een beetje bite en afhankelijk van hoeveel knoflook je toevoegt een beetje pittigheid. In ieder geval is het super gezond.

Wortelsalade
Wortelsalade

Voorbereidingstijd

10 minuten

Kooktijd

15 minuten

Totale bereidingstijd

25 minuten

Categorie

Vegetarisch, Salade, Bijgerecht

Keuken

Turks

Porties

4

Calorieën

90 kcal per portie

Ingrediënten

  • 8 wortels, gepeld en geraspt 
  • 6 eetlepels yoghurt, volle of Turkse yoghurt 
  • 1 teentje knoflook, geraspt  
  • 1 komkommer  
  • Olijfolie  
  • Zout
  • Walnoten

Bereidingsinstructies

  1. Maak eerst de yoghurt knoflook saus. Meng yoghurt met geraspte knoflook en zout. Doe de saus in de koelkast. Dit kan je eventueel al eerder doen.
  2. Bak de geraspte wortels met olijfolie. Niet te veel roeren. Anders wordt het het papperig. Laat de geraspte wortel zacht worden in 3-4 minuten. Laat het daarna afkoelen tot kamer temperatuur.
  3. Als de wortels afgekoeld zijn, meng ze dan met de yoghurt knoflook saus. Doe nog wat zout erin.
  4. Serveer de salade met een beetje extra virgin olijfolie erover en wat walnoten.
Wortelsalade op komkommer
Wortelsalade op komkommer

Serveer Tip

Je kan ook de wortelsalade op komkommer plakjes smeren en walnoten erop doen.

Afiyet olsun ❤