Deze wortel salade is een heerlijk bijgerecht bijvoorbeeld voor bij hamburgers, Köfte, of andere vleesgerechten. De yoghurt knoflook dressing geeft de salade een beetje bite en afhankelijk van hoeveel knoflook je toevoegt een beetje pittigheid. In ieder geval is het super gezond.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale bereidingstijd
25 minuten
Categorie
Vegetarisch, Salade, Bijgerecht
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
90 kcal per portie
Ingrediënten
- 8 wortels, gepeld en geraspt
- 6 eetlepels yoghurt, volle of Turkse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 komkommer
- Olijfolie
- Zout
- Walnoten
Bereidingsinstructies
- Maak eerst de yoghurt knoflook saus. Meng yoghurt met geraspte knoflook en zout. Doe de saus in de koelkast. Dit kan je eventueel al eerder doen.
- Bak de geraspte wortels met olijfolie. Niet te veel roeren. Anders wordt het het papperig. Laat de geraspte wortel zacht worden in 3-4 minuten. Laat het daarna afkoelen tot kamer temperatuur.
- Als de wortels afgekoeld zijn, meng ze dan met de yoghurt knoflook saus. Doe nog wat zout erin.
- Serveer de salade met een beetje extra virgin olijfolie erover en wat walnoten.
Serveer Tip
Je kan ook de wortelsalade op komkommer plakjes smeren en walnoten erop doen.
Afiyet olsun ❤