Dit is een simpel recept, maar even zo lekker. Het is heerlijk als bijgerecht of voorafje.
Ingrediënten
(Voor 1 portie)
- 5-6 grote wortels
- 1 bakje volle yoghurt
- 2 knoflookteentjes
- zout
- peper
- 2-3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Was, schil en rasp de wortels.
- Verhit de olijfolie in de pan, voeg de geraspte wortels, zout, peper erbij en bak het goed gaar.
- Laat de gebakken wortels afkoelen.
- Schil de knoflook en maak het fijn of pureer het, meng het met yoghurt.
- Doe de afgekoelde wortels in een bakje en voeg de yoghurt met knoflook erbij.
- Meng alles door elkaar.
- Doe wat peper daarop als je dat wil.
Afiyet olsun! Eet smakkelijk!
Tip
Deze wortel salade is heerlijk bij pita broodjes met shoarma.
Ablacim ellerine sağlık nefis görünüyorrrr