Wentelteefjes, Yumurtali Ekmek

Elke middag komt mijn oudste dochter van school en eten we samen een broodje thuis. Het is saai om elke middag broodje pindakaas met hagelslag te eten. Mijn moeder maakte brood met ei voor me en nu maak ik het voor mijn dochter die eigenlijk geen ei lust. We eten het met poedersuiker daarop. Zo lijkt mijn moeders brood met ei op Nederlandse wentelteefjes. Lekker voor de kleintjes die geen ei willen eten.

Ingrediënten

(voor 1 portie)

 • 2 witte boterhammen
 • 2 eieren
 • 5- 6 eetlepels zonnebloemolie
 • zout,
 • peper
 • poedersuiker

Bereidingsinstructies

 1. Klop de eieren in een diep bord, doe een beetje zout en peper erin.
 2. Snij de boterhammetjes in stukjes.
 3. Doop het brood in ei.
 4. Verhit de olie in de pan en bak de boterhammetjes aan beide kanten goud bruin.
 5. Strooi poedersuiker daarop.

Afiyet olsun.