Ingrediënten
- 300 gram gewassen spinazie
- 1 ui
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 pak bladerdeeg ( 10 stuks )
- 100 gram witte kaas
- 30 gram pijnboompitten
- 1 ei geel
- Zout, peper
Bereiding
- Bak de gesnipperde ui met spinazie, doe wat zout en peper daarop,
- Haal de afgekoelde spinazie door elkaar met witte kaas,
- Snij de bladerdeeg als een L vorm aan de 2 randen. Zo heb je 2 losse hoekjes maar wel vast aan de rest van de bladerdeeg,
- Wissel de losse hoekjes met elkaar,
- Verdeel de spinazie op de 10 bladerdegen,
- Klop de ei geel en smeer die op de rand van de bladerdeeg,
- Doe ze in de oven 200graden ongeveer 30 minuten,
- Bak de pijnboompitten in de pan zonder olie,
- Als de spinazie taart gaar is , verdeel de pijnboompitten op ze.
Afiyet olsun