Aubergine salade is een aanrader als meze (Turkse tapas). Het smaakt heerlijk naast vlees of gewoon op brood als voorgerecht. De aubergine moet worden geroosterd. Dit kun je uitstekend doen op de barbecue, maar ook in de grill of boven het vuur van het gasfornuis.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 100 ml Turkse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- tijm
- olijfolie
- zout
- peper
Bereidingsinstructies
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Maak met de punt van een mes gaatjes in de aubergine.
- Leg bakpapier op een ovenschaal en plaats de aubergine erop. Laat de aubergine aan alle kanten gaar worden.
- Pel de schil van de aubergine en hak het vruchtvlees zeer fijn. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Meng de fijn gesneden knoflook met yoghurt en voeg dit toe aan de gehakte aubergine.
- Bak de in stukjes gesneden tomaten en fijn gesneden knoflook in een andere pan.
- Voeg de kruiden toe aan de ontstane tomatensaus.
- Serveer de aubergine salade met de tomatensaus erbovenop.
Afiyet olsun!