Ciger, Lever

Ciger, Lever
Ciger, Lever

In Turkije zijn er speciale leverslagers. We eten lever als meze (Turkse tapas) of als salade. Vaak voegen we rode uien en peterselie toe en natuurlijk rode peper. De levertjes dopen en bakken we in bloem. Uiteindelijk voegen we ook nog sumak toe voor die fris zure citroen-achtige smaak.

Ingrediënten

  • 350gr. runderlever
  • 2 kopjes bloem
  • peterselie
  • 1 rode ui
  • gedroogde rode peper
  • Sumak
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie om te bakken

Bereiding

  1. Snij de lever in kleine stukjes,
  2. Doop ze in de bloem
  3. Bak ze in de pan met zonnebloemolie,
  4. Snij de rode ui lang en hak de peterselie fijn,
  5. Doe de sumak in de salade,
  6. Doe de gebakken levers op de salade met ui en peterselie,
  7. Doe wat zout en gedroogde rode peper er bovenop

Afiyet olsun!

Eén antwoord op “Ciger, Lever”

Geef een reactie