Mijn favoriete vis is de dorado, die bekend staat als Çipura in het Turks en Tsipoura in het Grieks. Deze mediterrane vissoort wordt veel gegeten in Turkije, samen met andere heerlijke opties zoals ansjovis, zeebaars en meer.
Dit gerecht staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaken. De combinatie van verse vis, aardappelen, uien en kruiden geeft een authentieke smaak aan dit Turkse visgerecht. Serveer het warm, eventueel met een partje citroen aan de zijkant.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
Categorie
Vis
Keuken
Mediterraanse
Porties
4
Calorieën
96 kcal per 100 g
Ingrediënten
- 2 dorades, 1350 g
- 1 ui, ring vorm gesneden
- 10 klein aardappelen, in plakjes gesneden
- 1 citroen, gepeld en in plakjes gesneden
- 10 Cherry tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- Rozemarijn
- 1/2 handvol platte peterselie,
Voor marinade
- 1/2 citroen sap
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
Bereidingsinstructies
- Spoel de dorades grondig af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd de ui en aardappels in plakjes van 1 cm en leg ze op een ovenschaal. Besprenkel de groenten met olijfolie, voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
- Breng zout en peper aan aan de binnen- en buitenkant van de vis. Maak drie insnijdingen aan beide zijden van de vis. Plaats citroenschijfjes en peterselie in de buikholte van de vis. Masseer de olijfolie marinade goed in de vis.
- Leg de dorades op het bedje van groenten. Strooi rozemarijn over de vis en voeg cherrytomaten toe.
- Bak de dorades in voorverwarmde oven 220 graden, 50 minuten lang.
- Serveer de vis warm, vergezeld van citroenpartjes en een frisse salade.
Afiyet olsun.