Turkse Gehakt Balletjes, Kofta’s

Home » lunch » Turkse Gehakt Balletjes, Kofta’s

Turkse Gehakt Balletjes, Kofta’s

Ik heb hier traditional kofte recept. Met een paar ingrediënten en kruiden kan je ook lekkere en sappige kofte’s maken.

Serveer je Turkse gehakt ballen met Turkse rijst of Turkse rijst met orzo.

Inhoudsopgave

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt 
  • 1 geraspte ui 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 teentje geraspte knoflook 
  • 1 ei 
  • 5 eetlepels paneermeel 
  • Handvol peterselie 
  • 1 theelepel komijn poeder 
  • 1 theelepel zwarte peper 
  • 1 theelepel rode paprika vlokken (pul biber) 
  • 2 theelepels zout 
  • 2 eetlepels olijf olie om te bakken

Bereidingsinstructies

  1.  Meng alles samen en kneed met je hand goed.
  2. Laat de kofta mengsel resten in koelkast ongeveer 30 min.
  3. Bak de kofta’s bakken in de pan met zonnebloemolie, keer de kofta’s paar keer beide kanten zodat ze goed gebakken worden van buiten maar wel sappig bleven van binnen.
  4. Serveer de lekkere koftes met Turkse rijst.

Afiyet olsun!

Engelstalige versie van dit recept

Hatice Tromp
Privacy Overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies zodat we u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en het helpen van ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vindt.