Heb je ooit van “postelein” gehoord? Het is een onkruid en heeft een zure knapperige smaak. Je kan postelein ook rouw eten als salade met aardbeien.
Voorbereidingstijd
10
Kooktijd
25
Totale bereidingstijd
35
Keuken
Turks
Porties
4
Calorieën
185 kcal
Ingrediënten
- 400 gr. postelein, gewassen, harde steel eraf gesneden
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- 1 punt paprika, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel tomaten puree
- 2 eetlepels bulgur ( grof)
- 1 theelepel zout
- 1/2 eetlepel zwarte peper
- 1/2 eetlepel rode paprika vlokken ( pul biber )
Yoghurt knoflook saus
- 5 eetlepels yoghurt
- 1 teentje knoflook
Bereidingsinstructies
- Was postelein goed en snij de harde steel af.
- Bak de fijn gesneden ui, punt paprika in de pan.
- Voeg ook de tomaten puree, zwarte peper, rode paprika vlokken en zout erin.
- Doe de grof gesneden postelein en tomaat die in blokjes gesneden in de pan en bak alles goed.
- Doe de bulgur in en roer laatste keer.
- Zet de vuur laag, bedek met deksel en laat bulgur gaar worden ongeveer 15 minuten.
- Rasp de knoflook in de yoghurt.
- Serveer de Postelein Gerecht met yoghurt knoflook saus.
Afiyet olsun.