Kiymali Yaglama is een gerecht uit Kayseri, een stad in het hart van Turkije. Het bestaat uit gestapelde laagjes deeg met daar op een tomatensaus met gehakt. De laagjes eet je één voor één in rolletjes samen met yoghurt met knoflook (sarimsakli yogurt). De yaglama in dit recept is gemaakt van tortilla wraps. Dit is een makkelijk alternatief voor zelf gemaakt deeg.

Ingrediënten
- 500gr. rundergehakt
- 2 uien
- 1 blikje gepelde tomaten of 4 tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 pakjes tortilla wraps (8 stuk in elke pak, maar medium)
- 2-3 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 glas heet water
- zout
- peper

Bereiding
- Snipper de uien fijn, snij de tomaten fijn.
- Bak de uien met het gehakt in de pan met zonnebloemolie.
- Doe de tomaten in de pan.
- Als de tomaten zacht worden, doe dan de tomatenpuree erbij.
- Roer alles goed door elkaar en schenk heet water in de pan.
- Voeg zout en peper toe en laat de saus 20 minuten sudderen (doe er meer water bij als het nodig is, maar de saus moet dik blijven).
- Verwarm de tortillas in de magnetron of in de oven, zoals het op de verpakking staat aangegeven.
- Nu ga je de tortilla wraps stapelen in een platte schaal.
- Doe ongeveer 2 eetlepels saus op elke wrap.
- Als stapel klaar is, snij je hem in vier delen.
- Serveer de yaglama met yogurt met knoflook.
Afiyet olsun!
Tip
Je kan gesnipperde peterselie in de saus doen, als je wil.
Advertentie