Kadinbudu Kofte, Turkse Kofte met rijst

Kadınbudu Köfte is een heerlijk Turks gerecht dat bekend staat om zijn unieke vorm en smaak. De naam “Kadınbudu” betekent letterlijk “vrouwendijen” in het Turks, vanwege de vorm van de köfte die lijkt op een dijbeen. De köfte bestaat meestal uit gekruid gehakt, rijst en kruiden, gevormd tot een afgeplatte, ovale schijf en vervolgens gepaneerd en gefrituurd of gebakken tot een goudbruine kleur. Het resultaat is een knapperige buitenkant met een sappige en smaakvolle vulling.

Kadinbudu Kofte Maken

  • Breid de rijst;  Je kookt de rijst en laten het afkoelen.
  • Breid de gehakt mengsel; Bak de half van de rundergehakt en ui samen. Laat het daarna afkoelen.
  • Maak de kofte; Neem een handvol van het gehaktmengsel en vorm het tot een ovaal of dijbeenachtige vorm.
  • Paneer de kofte; Paneer de kofte eerst met bloem, daarna met geklopte eieren.
  • Frituur de kofte; Frituur of bak de kadinbudu kofte in de olijolie alle kanten goud bruin.

Tips

  • Ik raad aan het gehakt zonder olie te bakken en de rijst goed uit te laten lekken anders wordt de kofte heel vochtig en slap ( dat weet ik uit eigen ervaring).
  • Als je een restje gekookte rijst hebt in de koelkast, gebruik dit dan om Kadinbudu koftes te maken.

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1/3 kopje witte rijst

Om me paneren

  • 3 eieren
  • 3 eetlepels bloem

Om te frituren

  • 250 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1/4 theelepel komijn

Bereidingsinstructies

  1. Kook de rijst met een snufje zout in het water tot hij beetgaar wordt en laat hem uitlekken.
  2. Halveer het gehakt en bak de ene half van het gehakt met gesnipperde ui (zonder boter).
  3. Laat de gekookte rijst en het gebakken gehakt met ui afkoelen.
  4. Doe de rijst, het gehakt met ui, het rouwe gehakt, 1 ei, zout, peper en komijn in een kom en kneedt ze door elkaar.
  5. Maak 10 ovale kofte balletjes daarvan ( maak je handen vochtig met water tegen plakkerige handen) en laat ze in de koelkast een beetje stevig worden.
  6. Om te paneren, klop de 2 eieren in een bak en plaats de bloem in een andere bak.
  7. Wentel de kofte eerst in bloem en laat de overbodige bloem eraf vallen.
  8. Doe de koftes daarna in het geklopte ei.
  9. Bak of frituur de köfte op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
  10. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
  11. Serveer de kadinbudu kofte met rijst en salade.

Afiyet olsun.

Goed te combineren met:

2 Replies to “Kadinbudu Kofte, Turkse Kofte met rijst”

Comments are closed.