Poğaça is een bekende Turkse street food. Het wordt verkocht in elke bakkerij. Je kan het met verschillende vullingen maken. Je kan ze bijvoorbeeld maken met een vulling van gekookte aardappelen, gehakt mengsel of kaas. Je kan natuurlijk ook niks daarin, gewoon poğaça, ofwel “Sade Poğaça” in het Turks.
Voor dit recept heb een zacht deeg gemaakt en de poğaças gevuld met kaas. Dit recept is goed voor ongeveer 12 a 13 stuks. Als ‘final touch’ heb ik de poğaças besprenkeld met ‘çörek otu’ oftewel nigellazaden.
Voorbereidingstijd
25 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
Categorie
Keuken
Turks
Porties
6
Calorieën
240 kcal per stuk
Ingrediënten
Voor deeg
- 250 gram bloem
- 1 ei en 1 ei wit
- 16 gr bak poeder
- 2 eetlepel azijn
- 125 gram gesmolten boter
- 75 ml zonnebloemolie
- 3 eetlepel Turkse yoghurt
- 1 theelepel zout
- Handvol verse dille, fijn gesneden
Voor vulling
- 150 gram witte kaas, geprakt
Om te smeren
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel eigeel
Om te strooien
- 1 eetlepel nigellazaadjes
Bereidingsinstructies
- Maak en kneed het deeg tot het goed zacht is.
- Pak een stuk van de deeg en maak het plat met je handen. Vul het deeg met kaas en sluit het.
- Besmeer de poğaças met ei geel en bestrooi ze met nigella zaadjes.
- Bak the poğaça’s in voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten op 190°C.
Afiyet olsun.