Turkse Pizza, Lahmacun

Lahmacun is bekend in Nederland als Turkse Pizza. Het is vergelijkbaar met Italiaanse pizza in de zin dat het gemaakt wordt van deeg en traditioneel gebakken wordt in een stenen oven. Lahmacun is echter een dunne pizza en wordt opgerold of dubbelgevouwen gegeten met er tussen in verse salade, citroensap en maydanoz (peterselie). Lahmacun is heel makkelijk te maken met tortilla wraps, die in iedere supermarkt wel te koop zijn.

Wat is peperpaste” Biber Salcasi”?

Biber Salcasi is een puree van rode pepers, vergelijkbaar met tomatenpuree. Vraag bij een Turkse of Arabische supermarkt naar “biber salcasi”. Je kan ook een stevige tomatenpuree gebruiken i.p.v. peper pasta.

Lahmacun Serveren

Serveer de lahmacuns met sumak uien salade. Verse citroenen kunnen uitgeknepen worden over de salade op de lahmacun. Heerlijk is het om bij de lahmacun ayran te drinken.

Ingrediënten

(voor 10 lahmacuns)

  • Tortilla wrap medium 10 stuks
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 lepel milde rode peper pasta
  • Handvol peterselie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/2 theelepel pul biber

Bereidingsinstructies

  1. Maak een puree van ui, tomaat en knoflook met de keukenmachine,
  2. Snij de peterselie fijn en meng die met het gehakt, peperpasta, zout, peper, pulbiber. Mix de gehakt mengsel goed door elkaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  4. Smeer de gehakt mengsel dun uit op de tortilla wraps,
  5. Leg de lahmacun in de oven bak ongeveer 8 minuten.
  6. Laat de lahmacun gaar worden, maar wees voorzichtig, het gaat snel! Alleen het gehakt hoeft gaar te worden. Als je te lang wacht, kunnen de tortillawraps verbranden. Blijf bij de oven en houd het goed in de gaten.
  7. Serveer de lahmacun met sumac uien en citroen.

Afiyet olsun.