Een “sote” is een roerbak gerecht dat vervolgens nog even door suddert. In die zin lijkt het op een Spaanse paella, maar dan zonder de rijst. Deze bereidingswijze houdt in dat alle ingrediënten klein gesneden worden en kort in 1 hete pan met wat olie worden gesmoord. Hierdoor blijft veel van de smaak en de vitaminen van de ingrediënten behouden. Hierna laat je de pan nog even door sudderen. Zo zet je met weinig moeite een voedzame en lekkere maaltijd op tafel.
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 grote wortel
- 1 blikje gepelde tomaten
- 4-5 eetlepels zonnebloemolie
- Zout,
- Peper
- Tijm
- Pul biber, gedroogde rode peper
Bereidingsinstructies
- Snij de kip, de paprika en de wortel in blokjes.
- Snipper de ui.
- Bak de kip blokjes in zonnebloemolie.
- Doe wortels, ui en paprika erbij, bak alles kort.
- Voeg het blikje gepelde tomaten toe.
- Voeg zout en peper toe en roer af en toe.
- Doe vervolgens de deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat de pan ongeveer 10-15 minuten sudderen.
- Maak het gerecht af met wat tijm en gedroogde rode peper.
Serveer het gerecht met aardappelpuree of rijst.
Tip
voeg nog champignons toe aan de “sote”.
Afiyet olsun!