Snijbonen Met Olijfolie, Zeytinyagli Fasulye

Snijbonen met olijfolie, Zeytinyagli fasulye
Snijbonen met olijfolie, Zeytinyagli fasulye

Zeytinyagli betekent letterlijk ‘met olijfolie’. Zeytinyagli is een gerecht met groentes die met olijfolie gekookt zijn. Ze worden koud geserveerd. Zeytinyagli is gemaakt met maar een paar ingrediënten: snijbonen, tomaten, uien en knoflook.

Deze keer heb ik het met snijbonen gemaakt. Op dezelfde manier kan je het ook met sperziebonen maken. Na het maken laat ik het gerecht in de koelkast rusten. Dan wordt nog lekkerder.

“Snijbonen Met Olijfolie, Zeytinyagli Fasulye” verder lezen

Bulgur Salade, Kisir

Bulgur Pilav
Bulgur Pilav

Bulgur Salade, ofwel Kisir is een koude salade gemaakt van fijne bulgur met munt, platte peterselie, lente ui en verschillende kruiden. In de Turkse markt kan je 2 soorten bulgur kopen. Met de grove maak ik rijst, oftewel pilav. De fijne gebruik ik om koftes te maken en ook dus deze heerlijke koude salade.

“Bulgur Salade, Kisir” verder lezen