Advertentie

Turkse Vermicellisoep, Tel Sehriye Corbasi

Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi
Vermicellisoep vindt mijn oudste dochter lekker. Ze noemt hem ¨mijn soep¨. Als ze verkouden is en geen trek heeft, dan eet ze zeker haar soep. Binnen een kwartier kan je hem op tafel zetten. Citroensap geeft een lekkere frisse smaak en soppen met brood maakt de vermicelli soep extra lekker.

Tips

  • Vervang vermicelli met orzo.

Ingrediënten

  • 1 lt heet water
  • 1 blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1/3 cup vermicelli
  • 1 snufje gedroogde munt
  • Citroen

Bereidingsinstructies

  1. Rasp de tomaten of maak (met een blender) puree van de gepelde tomaten.
  2. Doe de tomatenpuree met de zonnebloemolie in een soeppan, roer het om voor circa 5 minuten.
  3. Kook water (in een waterkoker) en giet het in dezelfde pan als de puree. Voeg het bouillonblokje toe en roer het geheel om tot het blokje gesmolten is.
  4. Als de soep begint te pruttelen kan je de vermicelli erin doen. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken, maar blijf wel roeren.
  5. Als de vermicelli zacht is geworden, dan betekent dat, dat je soep klaar is.
  6. Garneer de soep met gedroogde munt.
  7. Serveer de vermicellisoep met citroen.

Afiyet olsun.

Advertentie

One Reply to “Turkse Vermicellisoep, Tel Sehriye Corbasi”

Comments are closed.