Snijbonen Met Olijfolie, Zeytinyagli Fasulye

Snijbonen met olijfolie, Zeytinyagli fasulye
Snijbonen met olijfolie, Zeytinyagli fasulye

Zeytinyagli betekent letterlijk ‘met olijfolie’. Zeytinyagli is een gerecht met groentes die met olijfolie gekookt zijn. Ze worden koud geserveerd. Zeytinyagli is gemaakt met maar een paar ingrediënten: snijbonen, tomaten, uien en knoflook.

Deze keer heb ik het met snijbonen gemaakt. Op dezelfde manier kan je het ook met sperziebonen maken. Na het maken laat ik het gerecht in de koelkast rusten. Dan wordt nog lekkerder.

Voor mensen die gezond willen eten, voor vegetariërs, of voor bij de barbecue is dit gerecht echt mijn aanrader.

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 blik tomaten of 3-4 verse tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Snij de kanten van de snijbonen met een aardappelsnijder, neem daarna de toppen eraf. Snij als laatste de snijbonen door de midden. Hierdoor worden ze dunner.
  2. Pureer de tomaten en snipper de uien en de knoflook.
  3. Bak de uien, de knoflook en de gesneden snijbonen met 2 eetlepel olijfolie. Na een paar minuten roerend koken doe je de tomaten puree en nogmaals 2 eetlepels olijfolie erbij.
  4. Laat het gerecht sudderen met de deksel erop voor ongeveer 45 minuten. Wel moet je af en toe roeren. Voeg een beetje water toe als het nodig is.
  5. Als het klaar is, doe dan het gerecht in de koelkast en laat het rusten.
  6. Serveer het koude snijbonen gerecht met nogmaals wat olijfolie erop.

Afiyet olsun.

Voor erbij

Geef een reactie