Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi

Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi
Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi

Rode linzen soep is een heerlijke soep naar traditioneel Turks recept. Er gaan ook uien, aardappelen en wortelen in. Hierdoor kan de soep een gele kleur krijgen. Voeg wat rode peper toe voor een de smaak.

Ingrediënten

Voor 4 kommen soep:

  • 1 glas rode linzen
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 wortel
  • 5 glazen water
  • 1 blokje kippen- of runderbouillion
  • een snufje gedroogde munt
  • 2 lepels boter
  • een snufje gedroogde rode peper

Bereiding

  1. Was de rode linzen, snij alle groentes grof.
  2. Doe de groenten in de pan en kook ze in water.
  3. Voeg ook de gewassen rode linzen en een bouillon-blokje toe.
  4. Als de groentes zacht zijn, haal dan de pan van het vuur.
  5. Pureer het geheel (in de pan) fijn met een blender.
  6. Verhit boter in een andere kleine pan en bak heel eventjes de gedroogde rode peper.
  7. Voeg nog de gedroogde munt toe.
  8. Doe de boter met kruiden in de soep en roer de soep om.

Afiyet olsun!

Tip

Als je soep te dik wordt, voeg je een beetje water toe.

2 antwoorden op “Rode linzen soep, Kirmizi mercimek corbasi”

Geef een reactie