Pide is een kleine platte pizza, zacht van binnen met een krokant korstje. De binnenkant kan je vullen met onder andere kaas, tomaat, of bijvoorbeeld sucuk (Turkse worst). Deze pides in dit recept zijn gevuld met gehakt.
Ingrediënten
- 3 glazen bloem
- 1 zakje gist
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 glas lauw water
- 1/2 eetlepel suiker
- wat zout
- 300 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1 eetlepel tomaten pasta
- 1 eetlepel rodepeper pasta
- 1 tomaat
- 1 paprika
- 2-3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter
- zout en peper
- 2 eetlepels water
Bereiding voor het deeg
- Doe de bloem in de kom,
- Schenk de gist en het suiker in een glas met lauw water en roer het door elkaar,
- Doe de zonnebloemolie en wat zout in de bloem en blijf roeren,
- Doe het water met gist nu bij de bloem,
- Begin met kneden tot het deeg ontstaat,
- Kneed het deeg ongeveer 15 minuten,
- Als het deeg hard wordt, doe dan wat lauw water in het deeg. Als het deeg waterig/zacht wordt, doe dan wat bloem in het deeg,
- Dek nu de deegbal af met een vochtige theedoek en laat het rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld op de verwarming ) voor ongeveer 30 minuten.
Nu kan je beginnen de vulling klaar te maken.
Bereiding van de pide vulling
- Snipper de ui en knoflook,
- Hak de paprika en tomaat fijn,
- Meng het gehakt, de paprika, de ui, de knoflook, de tomaten pasta, de paprika pasta, de boter, het zout, de peper met een klein beetje water in een kom goed door elkaar.
Bereiding van de pide
- Verdeel het deeg in 10 stukken en rol ze een voor een tot bolletjes,
- Verwarm de oven voor op de 220 graden en leg alvast bakpapier op de ovenschaal,
- Rol de balletjes met de deegrollor een voor een tot een ovale lap van 1/2cm dik,
- Bestrijk de ovale lapjes met de pide vulling, laat de randjes leeg,
- Klap de randjes naar het midden toe en plak de punten op elkaar,
- Pak de pides aan de puntjes en rek ze uit met je handen(kleine beetje schudden tot ze ovaal en langer worden) en leg ze op de ovenschaal naast elkaar,
- Bak ze in de oven ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin,
- Bestrijk de randen van de net gebakken warme pides met boter.
Afiyet olsun.
Hi Alice, een glas is ongeveer 180gr. meel. Het deeg moet niet te zacht en niet te hard zijn. Dank je wel voor je reactie. gr. Hatice
Leuk recept. Alleen: Hoeveel is "een glas"?
Dankje, leuke blog, trouwens, "a la ons"
Dit recept ga ik zeker eens proberen! Bedankt 🙂