Rode linzen soep is een heerlijke soep naar traditioneel Turks recept. Er gaan ook uien, aardappelen en wortelen in. Hierdoor kan de soep een gele kleur krijgen. Voeg wat rode peper toe voor een de smaak.
Knolselderij met sinaasappel, Portakalli kereviz
Knolselderij is een van de belangrijkste groente van de mediterrane keuken. In de winter eten we ook vaak van dit gezonde en voedzame eten. Zeker met sinaasappelsap en wortels is het vitaminerijk voor de koude winter. Trouwens, ik heb gelezen dat het helpt tegen stress. In Turkije heeft de knolselderij veel liefhebbers. Ik ben ook een van hen.
Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi
Vermicelli soep vindt mijn oudste dochter lekker. Ze noemt hem ¨mijn soep¨. Als ze verkouden is en geen trek heeft, dan eet ze zeker haar soep. Binnen een kwartier kan je hem op tafel zetten. Citroensap geeft een lekkere frisse smaak en soppen met brood maakt de vermicelli soep extra lekker.
“Vermicelli soep, Tel sehriye corbasi” verder lezen